Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 80 g de pan de molde sin corteza (en trozos)
- 150 g de leche
- 10 - 12 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 dientes de ajo
- 1000 g de carne picada mixta
- 4 huevos
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
Guiso de sepia y albóndigas
- 30 g de almendras tostadas sin sal
- 10 g de boletus deshidratados
- 750 g de cebolla en cuartos
- 100 g de aceite de oliva
- 700 g de sepia (en trozos de 2-3 cm)
- 150 g de vino blanco seco
- 50 g de vino dulce
- 300 g de caldo de pescado
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1596 kJ / 382 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trinxat de col
1h 15min
Fideos con costilla y salchichas
50min
Escudella i carn d'olla
1h 30 min
Coca de llardons d'Olot
1h 30 min
Panellets
10u. 30min
Esqueixada de bacalao
15min
Coca de vidre con almendra
2h 15min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Ternera con setas al brandy
45 min
Canelones con ceps al foie
2h 50min
Coca de vidre con anís (Cataluña)
2h 15min
Coca de Llavaneres
1u.