Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 palitos de cangrejo
-
120
g de atún al natural (escurrido)
lub 120 g de atún en escabeche (escurrido) - 120 g de gambas cocidas y peladas
- 3 huevos
- 130 g de leche
- 120 g de nata
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de mayonesa
- 4 - 5 pepinillos en vinagre (opcjonalnie)
- 4 - 5 aceitunas
- 1 huevo duro
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 657 kJ / 157 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 239.3 mg
Alternatywne przepisy
Pastel de atún
4 Std. 55 Min
Pudin de pescado
2 Std. 15 Min
Pastel de calabacín y bonito
4h
Terrina trufada de atún y salmón
12h 10min
Flan de calabacín con beicon, queso y albahaca
1u. 10min
Pastel de calabacín con gratinado de piñones
1 godz. 30 min
Minipastel de pescado y marisco
40 Min
Flan de bacalao con piquillos al ajillo
1h
Pastel de salmón
2óra 20p
Pudin de bacalao
2óra 30p
Pudin de bonito y piquillos
5 Std. 10 Min
Paté marinero
5 min