Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua para el vapor
- 500 g de berberechos frescos
- 1 lima
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 4 - 6 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas, picadas)
Montaje
- 4 limas
- 12 gotas de tabasco verde
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 192 kJ / 46 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Almejas con salsa de azafrán
30min
Bígaros al vapor de algas
30min
Almejas a la marinera
30min
Fumet de pescado y gambas
20min
Mariscada
3 Std. 30 Min
Nécoras y cigalas al vapor
35min
Mejillones al limón
30min
Berberechos al natural con limón
2h 15 min.
Chirlas en salsa verde de cilantro
25min
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Berberechos en salsa verde
1h
Arroz con bogavante
1h