Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
- 600 g de patatas en dados de aprox. 3 cm
- 12 de gambones crudos enteros
- 600 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) cortado en 6 trozos y salpimentado
- 100 g de aceite de oliva
- 2 - 3 dientes de ajo
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- ½ cucharadita de sal
- 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 20.46 g
- Węglowodany
- 15.31 g
- Tłuszcz
- 17.66 g
- Błonnik
- 1.71 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape a la provenzal (Lotte à la provençale)
50min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Calamares encebollados
1sa
Rape con espárragos a la marinera
30 dk
Rape en salsa de puerros al azafrán
40min
Rape al limón con anchoas
25min
Rape en salsa de almendras
30 dk
Rape al oporto
50min
Zarzuela de pescados y mariscos
1sa
Rape al vapor con salsa verde
20min
Rape a la jardinera
40min
Arroz con rape y gambas
30 dk