Wersje kompatybilne
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de mejillones frescos limpios limpios
-
500
g de almejas frescas
lub 500 g de chirlas frescas - 10 - 12 ramitas de perejil fresco
- 1 cucharadita de granos de pimienta negra
- 1 - 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de tomates cherry (cortados por la mitad)
- 1 pellizco de sal
- 700 g de agua
- 4 - 8 rebanadas de pan tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 927 kJ / 222 kcal
- Białko
- 15.25 g
- Węglowodany
- 16.43 g
- Tłuszcz
- 10.55 g
- Błonnik
- 1.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape al limón con anchoas
25min
Almejas con salsa de azafrán
30min
Pulpo y rape amariscado
1h 15min
Almejas a la marinera
30min
Mariscada
3h 30min
Berberechos y almejas al limón con ensalada de rúcula
1h
Mejillones al limón
30min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25min
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1h
Mejillones al vapor con salsa picante
45min
Mejillones al vino
30min
Berberechos en salsa verde
1h