Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 70 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para regar)
- 3 dientes de ajo
- 200 g de agua
- 2 filetes de merluza fresca (la parte de la cola) sin piel ni espinas (600 g aprox.) salpimentados
- 8 patatas pequeñas
- 8 espárragos verdes (sin la parte dura)
- 30 g de cebolla
- 150 g de calabacín pelado y cortado en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 30 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1366 kJ / 327 kcal
- Białko
- 27.3 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 9.75 g
- Błonnik
- 4.05 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 Min
Merluza a la koskera
45 dk
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 Min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30 Min
Merluza a la gallega
40 dk
Corvina con ratatouille
45 dk
Salmón en papillote con champiñones y arroz
30 Min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30 Min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50 dk
Lubinas de ración en papillote para dos
30 Min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 Min
Lubina en salsa de salmorreta
25 min