Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 almejas frescas grandes
- 4 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 800 g de cocochas de bacalao frescas limpias
- 1 cucharadita de sal
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 722.4 mg
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1u.
Txangurro
1h 10min
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Chipirones rellenos
1h 10min
Rape al estilo de Lekeitio
40min
Marmitako para dos
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Sopa de pescado donostiarra
1u.
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Croquetas negras de chipirones
9 godz. 45 min
Bonito encebollado (Cantabria)
1h 10min