Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 almejas frescas grandes
- 4 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 800 g de cocochas de bacalao frescas limpias
- 1 cucharadita de sal
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1245 kJ / 297 kcal
- Białko
- 30.3 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 722.4 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado donostiarra
1h
Borrajas con gambas
40 min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 min
Bonito a la riojana
50 min
Calamares en su tinta
1h 5min
Txangurro
1 godz. 10 min
Centollos con cabrales y sidra
1h
Cardo a la cerveza
25 min
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40 min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 godz. 10 min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 min