Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema di ricotta
- 30 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 250 g di ricotta vaccina fresca, scolata
- 25 g di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 372 kJ / 89 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna montata al frutto della passione
5 Min
Ananas sottovuoto
1h 15min
Ananas in salsa piccante a Cottura Lenta con cocco tostato
3 Std. 40 Min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 godz. 20 min
Panna montata all'aneto
5 Min
Polpette in agrodolce a Cottura Lenta
3h
Fragole ricoperte al cioccolato bianco e pistacchi
1h
Crema chiboust
1h
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Bignè con crema al pistacchio
3h
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2sa
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min