![Bignè alla crema di ricotta Bignè alla crema di ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/869d98ac-81b7-4105-85ca-e5d62350c55d/Derivates/3e3d2349-47cc-4cda-a348-e6900f3bbeea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema di ricotta
- 30 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 250 g di ricotta vaccina fresca, scolata
- 25 g di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 372 kJ / 89 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Panna montata al frutto della passione
5 Min
Ricotta (TM6)
16 Std. 30 Min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1h 20min
Torta Saint Honoré all'italiana
22 Std.
Cannolo scomposto
3h
Crema al cioccolato bianco con fragole
2h 15min
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Polpette in agrodolce a Cottura Lenta
3h
Crema chiboust
1h
Crema diplomatica
30min