Bignè alla crema di ricotta

Bignè alla crema di ricotta

4.2 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • di acqua
    150 g
  • di burro a pezzi
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di zucchero
    10 g
  • di farina tipo 00
    120 g
  • uova
    3
Crema di ricotta
  • di zucchero
    30 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    200 g
  • di ricotta vaccina fresca, scolata
    250 g
  • di cacao amaro in polvere
    25 g
Terminare la preparazione
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 89 kcal / 372 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 2.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...