Bignè alla crema di ricotta

Bignè alla crema di ricotta

4.2 21 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
30 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
Crema di ricotta
  • 30 g di zucchero
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 250 g di ricotta vaccina fresca, scolata
  • 25 g di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
  • 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 89 kcal / 372 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 2.1 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 0 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...