Urządzenia i Akcesoria
Ravioli dolci di castagne
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
80 pezzi
Składniki
Pasta
-
500 g di farina tipo 00 + q.b.
-
60 g olio extravergine di oliva + q.b.
-
60 g di vino bianco + q.b.
-
2 uova
-
1 pizzico di sale
-
10 g zucchero
Ripieno
-
350 g di castagne sbollentate e spellate (vedere consigli)
-
30 g di cacao amaro in polvere
-
80 g zucchero
-
2 cucchiai di Rum
-
2 cucchiai di liquore all'anice
-
40 g di caffè espresso
Terminare la preparazione
-
olio di arachidi
-
zucchero a velo a piacere
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
1.1 g
Kalorie
230 kJ /
55 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
6.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Castagne
5 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Struffoli
1 godz.
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Pastiera napoletana
8 godz.
Babà analcolico alle fragole
3 godz. 30 min
Castagnole ripiene
14 godz.
Castagnole
1 godz. 20 min
Castagnole (Cecamarini)
1 godz. 5 min
Cono graffa
1 godz.
Mostaccioli al mosto cotto
1 godz.
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Graffe di Carnevale
4 godz.