Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 60 g di vino bianco + q.b.
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
Ripieno
- 350 g di castagne, sbollentate e spellate (vedere consigli)
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 80 g di zucchero
- 2 cucchiai di Rum
- 2 cucchiai di liquore all'anice
- 40 g di caffè espresso
Terminare la preparazione
- olio di arachidi
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 230 kJ / 55 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastiera
15h
Calzoncini con i ceci
2 Std. 15 Min
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Taralli dolci speziati
55p
Bocconotto
2h
Cassata di Sulmona
3h 30min
Babà napoletano
3h
Pizza rustica lucana
1 godz. 15 min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Torta Babà napoletana
8 godz.
Cavatelli
1 Std. 30 Min