Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 200 g di biscotti secchi al cioccolato a pezzi
- 160 g di burro a pezzi
Crema
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 100 g di mascarpone
- 2 cucchiaini di caffè solubile
- 40 g di zucchero a velo
Terminare la preparazione
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2305 kJ / 551 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 分钟
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 分钟
Panna montata al frutto della passione
5 分钟
Rotolo decorato
1h 5min
Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky
1h 10min
Pink velvet cake
7h 20min
Semifreddo nocciolato
Brak ocen
Maxi cannoncino ripieno
6 godz. 30 min
Mousse alle fragoline di bosco
4h 30min
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30min
Bicchierini di cioccolato con mousse cappuccino
3hod. 30min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 Std. 50 Min