Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta choux,
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di latte intero
- 2 tuorli
- 60 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 1 bustina di estratto di vaniglia naturale
- 130 g di chicchi di melagrana (1 melagrana)
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
Alternatywne przepisy
Paris Brest
3 Std. 30 Min
Pasta choux
2h
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Profiteroles
2h
Pasta choux al cacao
1h 10min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2h 40min
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min