![Dessert di Capodanno alla melagrana Dessert di Capodanno alla melagrana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/49D1AA37-19A6-4270-8E1A-9327BA97E077/Derivates/D8CD12F9-DDB7-4BA6-91BF-7A730151199E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta choux, come da Libro "Le mie ricette con Bimby"
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 300 g di latte intero
- 2 tuorli
- 60 g di zucchero
- 40 g di farina
- 1 bustina di estratto di vaniglia naturale
- 130 g di chicchi di melagrana (1 melagrana)
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
Alternatywne przepisy
Paris Brest
3h 30min
Pasta choux
2h
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1h 50min
Éclair come un Paris-Brest
5 godz.
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3h 30min
Red velvet cake
1h 15min
Babà napoletano
3 Std.
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2 Std. 30 Min
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.
Torta Red velvet
3 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min