![Bignè al tiramisù Bignè al tiramisù](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/035eb0ff-b17b-4948-abd6-f63b4a878ad0/Derivates/e90e75c5-4af0-40c9-8bbb-1455f0a5cb57.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al tiramisù
- 80 g di zucchero
- 5 g di caffè istantaneo
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 400 g di mascarpone
- 30 g di liquore all'amaretto
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 944 kJ / 226 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20 min
Tortilla hack dolce con fragole caramellate, crema di ricotta e pistacchi
1 godz.
Segreto federiciano
2h 30min
Crema pasticcera
15 min
Pasta Choux
2 Std.
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Bignè con frutti canditi
6h 30 min
Crema mousseline
1 godz.
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30min
Bignè con crema al pistacchio
3h
Ganache al cioccolato
12h 20 min
Bignè con crema pasticcera
3h