Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al tiramisù
- 80 g di zucchero
- 5 g di caffè istantaneo
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 400 g di mascarpone
- 30 g di liquore all'amaretto
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 944 kJ / 226 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
Alternatywne przepisy
Fruttone leccese al cioccolato
1 Std. 40 Min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 Std.
Bignè a sorpresa
2 Std.
Bocconcini di formaggio alle erbe sott'olio
Brak ocen
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11 Std.
Bignè con pere e caramello al burro salato
5 godz. 30 min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30min
Cupcake mimosa
1sa
La nuova Sacher di Luca Montersino
3h 30min
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6h 30 min
Bignè al cioccolato
3h
Bignè con crema pasticcera
3h