![Torrone alle mandorle Torrone alle mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89A82361-D40F-46F3-8526-B4014BB76F48/Derivates/495ccf29-4769-49ba-9577-f44854e0c022.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di mandorle pelate
- 2 fogli di ostia
-
400
g di miele provenzale fruttato
lub 400 g di miele millefiori - 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1926 kJ / 460 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arancini di riso
3h 5 min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Torrone morbido
6 godz. 20 min
Uovo di Pasqua con sorpresa
2h 25min
Torrone morbido
6h 25 min
Mandorlaccio
1h 10min
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Pasta di mandorle
1h 30min
Gelato cocco-caramello con crêpes (senza lattosio)
8 godz. 20 min
Zuccotto di polpo al vapore
3h
Chiacchiere
1h 35min
Sorbetto nel limone
8 Std. 35 Min