Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 150 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di piselli freschi, sgranati
- 170 g di asparagi, puliti e a tocchetti (2 cm circa)
- 150 g di fave fresche, sgranate
- 850 g di acqua
- 1 cucchiaino di aneto secco
- 1 pizzico di paprika dolce
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 781.2 kJ / 186.7 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 0.2 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e verdure
40 Min
Zuppa di legumi e cereali
1sa
Zuppa di lenticchie e spinaci
1 Std. 10 Min
Zuppa di lenticchie
50 dk
Ceci in umido
1sa 30 dk
Zuppa al profumo di curcuma
1sa
Zuppa di verdure
30 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50 dk
Minestra di cereali e verdure invernali
50 dk
Minestra di grano saraceno e cicoria
55min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 dk
Fave in umido
1sa