Stuffed peppers with rice and tomato sauce

Stuffed peppers with rice and tomato sauce

4.1 41 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Stuffed peppers with rice
  • onions cut in halves
    70 g
  • garlic clove (opcjonalnie)
    1
  • beef mince
    300 g
  • white bread cut in pieces
    2 slices
  • mustard
    20 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground sweet paprika
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • egg
    1
  • peppers red, green or yellow
    4
  • water
    1200 g
  • vegetable stock cubes (each for 0.5 l)
    2
    2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • parboiled rice
    250 g
Tomato sauce
  • butter cut in pieces
    40 g
  • flour
    40 g
  • crushed tomatoes, canned
    500 g
  • tomato purée (concentrated)
    50 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • sugar
    1 tsp
  • lemon juice
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 648 kcal / 2712 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...