Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g pork tenderloin, cut in slices (1 cm)
- 100 g button mushrooms, cut in slices
-
75
g dry vermouth
lub 75 g Madeira wine - 100 g milk
- 60 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 2 tsp wholegrain mustard
- 1 tsp hot mustard
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade - 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste
-
2
tbsp crème fraîche
lub 2 tbsp cream - 1 heaped tbsp cornflour (starch)
- 2 - 3 sprigs fresh parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45 min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Chicken Provencale
1h
Chicken with creamy vegetable sauce
50min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Pork Chops with Orange
2 godz. 25 min
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Chicken and mushrooms in red wine
45 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Chicken breast with mushroom sauce and potatoes
1h