Pork tenderloin with mustard sauce

Pork tenderloin with mustard sauce

4.3 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • pork tenderloin cut in slices (1 cm)
    450 g
  • button mushrooms cut in slices
    100 g
  • dry vermouth
    75 g
    75 g Madeira wine
  • milk
    100 g
  • onions cut in halves
    60 g
  • garlic clove (opcjonalnie)
    1
  • wholegrain mustard
    2 tsp
  • hot mustard
    1 tsp
  • chicken stock cube (for 0.5 l)
    1
    1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper adjust to taste
    1 pinch
  • crème fraîche
    2 tbsp
    2 tbsp cream
  • cornflour (starch)
    1 heaped tbsp
  • fresh parsley to garnish
    2 - 3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 230 kcal / 961 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...