Spinach, Lemon and Lentil Soup

Spinach, Lemon and Lentil Soup

4.2 94 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • onions quartered
    100 g
  • olive oil
    10 g
  • red lentils rinsed
    200 g
  • water cold
    1300 g
  • chicken stock cubes (for 0.5 l each)
    2
    2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
  • fresh baby spinach
    150 g
  • lemon juice only, to taste
    ½ - 1
  • fine sea salt to taste
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 141 kcal / 595 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 18.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...