Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 200 g red lentils, rinsed
- 1300 g water, cold
-
2
chicken stock cubes (for 0.5 l each)
lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each) - 150 g fresh baby spinach
- ½ - 1 lemon, juice only, to taste
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 595 kJ / 141 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Carrot, Orange and Ginger Soup
25min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Quinoa Broth
35 Min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Red Lentil Soup
40min