Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g asparagus stems, woody ends, cut in pieces (5 cm, see tip)
- 600 g boiling water
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 150 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for serving
- 200 g potatoes, peeled and diced (2 cm)
- ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- 2 pinches ground black pepper, plus extra for serving
-
50
g double cream, plus extra for serving
lub crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 884 kJ / 213 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Broccoli and Stilton Soup
30 min
Asparagus cream soup
30 min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 godz. 40 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Chestnut and Fennel Soup - Zuppa di castagne e finocchio
35 min
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40 min