Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g asparagus stems, woody ends, cut in pieces (5 cm, see tip)
- 600 g boiling water
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 150 g onions, quartered
- 30 g olive oil, plus extra for serving
- 200 g potatoes, peeled and diced (2 cm)
- ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- 2 pinches ground black pepper, plus extra for serving
-
50
g double cream, plus extra for serving
lub crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 884 kJ / 213 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cream of Cauliflower and Coconut Soup
40min
Creamy Courgette Soup
25 min
Broccoli And Blue Cheese Soup
25 min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1h 15 min
Onion soup
1h 10min
Asparagus cream soup
30min
Onion Soup
1h
Creamy Tomato Soup
25 min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30min
Chickpea Soup (Revithia)
1h 40min