
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 14 godz.
40 sztuk
Składniki
Ciasto
-
jajka (patrz wskazówka)2
-
żółtek5
-
wody20 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00135 g
-
semoliny z pszenicy durum135 g
-
soli¼ łyżeczki
Farsz
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju rzepakowego15 g
-
liści szpinaku, świeżych100 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych, pokrojonych na kawałki400 g
-
bryndzy pokrojonej na kawałki200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
rzepy białej, pokrojonej na kawałki150 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu150 g
-
pieprzu cayenne, mielonego1 szczypta
-
włoska mąka pszenna do pizzy, typu 00 ilość do oprószenia blatu i deski
-
woda ilość do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
68.9 kcal /
288.5 kJ
Białko
2.9 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
7.7 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
147.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA PODHALA
10 Przepisów
Polska
Polska