Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g cukru
- 120 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 6 sztuk)
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
-
50
g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
lub 50 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1513.7 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 47.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millefeuille z kremem waniliowym
5 Std.
Sos choron
20min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 Min
Sos soubise
30min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Płynny budyń – 1200 ml
15 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20min
Pomarańczowe zabajone
15 Min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 Min
Kruche ciasto z wiśniami
1h 20min