![Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/311c53fa-5803-42db-8335-8df68ad135e1/Derivates/0845f8b2-cfcf-42ff-8c11-62e865e18100.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g cukru
- 120 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 6 sztuk)
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
-
50
g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
lub 50 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1513.7 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 47.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem malinowy
40min
Konfitura ananasowa z wanilią
35min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Frużelina z mrożonych wiśni
30 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 Std. 40 Min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min