Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g cukru
- 120 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 6 sztuk)
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
-
50
g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
lub 50 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1513.7 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 47.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3óra 45p
Koncentrat bulionu krewetkowego
35p
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1h
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1óra 30p
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2óra 40p
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35p
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30min
Dżem truskawkowo-jabłkowy
45 Min