Urządzenia i Akcesoria
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
700 g
Składniki
-
170 g cukru
-
120 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 6 sztuk)
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
50 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych50 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
47.1 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
1513.7 kJ /
361.7 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
16.6 g
Węglowodany
25.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Budyń z quinoa, sos malinowy
2 godz.
Dżem z owoców leśnych
40 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Rozdrabnianie orzechów
5 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20 min
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2 godz. 40 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min