
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g cukru
- 120 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 6 sztuk)
- 200 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
-
50
g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
lub 50 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1513.7 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 47.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.