Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de mandarines
- 650 g de mandarines non traitées (8-10 mandarines env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 70 g d'eau
La crème glacée
- 120 g de miel d'oranger
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à soupe de liqueur à l'orange
- 100 g de yaourt à la grecque
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1430 kJ / 342 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet citron
8h 30min
Sorbet à l'orange
12h
Sorbet citron vert
12h
Glace au café
12h
Glace rhum raisins
12h
Glace à l'abricot
6 Std. 15 Min
Glace mangue-Passion
12h
Sorbet aux 3 agrumes
1h 35min
Vinaigrette au schweppes, miel et pamplemousse
15 min
Pavés chocolat et mendiants
20 min
Sorbet mojito
12h
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h