Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de mandarines
- 650 g de mandarines non traitées (8-10 mandarines env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 70 g d'eau
La crème glacée
- 120 g de miel d'oranger
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à soupe de liqueur à l'orange
- 100 g de yaourt à la grecque
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1430 kJ / 342 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la fraise sans crème
12u.
Glace à la réglisse
3小时 45 分钟
Tarte aux pruneaux
13h 30min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 Min
Filet mignon de veau aux écorces d'oranges confites-purée betteraves-pommes de terre
1h 15min
Fond de viande
45min
Sorbet à l'orange
12u.
Pommes flambées au cognac et glace vanille au pineau des Charentes
12u.
Dessert meringué comme un mojito
9h
Soupe de pommes vertes
15 Min
Menu prêt à l'avance - Sorbet à la mangue et à la pêche et amaretti
2 Std. 35 Min
Mousse citron vert-basilic
2 Std. 30 Min