Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le beurre de base
- 300 g de beurre, en morceaux et à température ambiante
- 2 c. à café de sel
Le beurre badiane, fenouil et algues
- 1 étoile de badiane
- ½ c. à café de graines de fenouil
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café d'algues wakamé en flocons
Le beurre à l'estragon
- 4 c. à café de feuilles d'estragon frais
- 20 g de pignons de pin
- 1 trait de jus de citron vert
Le beurre aux crevettes
- 15 g d'échalote
- 40 g de beurre
- 1 c. à café de cognac
-
250
g de crevettes crues, décortiquées, les têtes seulement
lub 250 g de crevettes cuites, décortiquées, les têtes seulement
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 3184 kJ / 775 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 84 g
- Tłuszcz nasycony
- 53 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 407 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras sous-vide
72h
Dorer légèrement 200-300 g d'oignons
20 min
Nougatine
1 godz. 30 min
Joues de porc sous-vide au vin rouge
8h 45min
Poudre de caramel
1h
Dorer 250 g d'échalotes
25 min
Liqueur fraise-hugo
40 min
Dorer 350 g d'échalotes
25 min
Confit d'oignons rouges
4h
Chutney d'oignon rouge
24h
Nougatine aux cacahuètes
1 godz. 30 min