Pavlova aux agrumes et lemon curd

Pavlova aux agrumes et lemon curd

4.1 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
4 parts

Składniki

La meringue (la veille)
  • 4 blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 200 g de sucre glace maison
  • 1 c. à soupe de fécule de maïs type Maïzena
  • 1 c. à café de jus de citron
La garniture (le jour même)
  • 2 citrons verts
  • 3 clémentines
  • 2 oranges sanguines
  • 400 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
  • 50 g de mascarpone bien froid
  • 40 g de sucre glace maison
  • 1 gousse de vanille fendue et égrainée
  • 150 g de lemon curd maison (voir "Conseil(s)")
  • 1 c. à soupe de sucre glace maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 546 kcal / 2280 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...