Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 25 g de levain biologique déshydraté
- 300 g de farine de blé biologique, type 55, pour le plan de travail
- 200 g de farine de blé semi-complet biologique, type 110
- 2 c. à café bombées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1277 kJ / 29 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
4h
Pain de seigle
5h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain complet
5h
Pain de seigle
2sa 40 dk
Pain aux figues
4h
Pain au levain biologique
5h 5min
Pain viking au sésame
3h 10min
Pain aux céréales
3h 30min
Pain complet rapide
1u. 20min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain aux graines
5h