Crème glacée sans gluten et coulis de cerises

Crème glacée sans gluten et coulis de cerises

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La crème glacée
  • 2 jaunes d'œufs
  • 80 g de sucre en poudre
  • 400 g de crème de soja
  • 200 g de lait d'amande
  • 1 c. à café d'extrait naturel d'amande amère
Le coulis de cerises
  • 300 g de cerises charnues et goûteuses, coupées en deux et dénoyautées
  • 50 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'extrait naturel d'amande amère

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 374 kcal / 1568 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...