Wersje kompatybilne
Crème glacée sans gluten et coulis de cerises
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème glacée
- 2 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème de soja
- 200 g de lait d'amande
- 1 c. à café d'extrait naturel d'amande amère
Le coulis de cerises
- 300 g de cerises, charnues et goûteuses, coupées en deux et dénoyautées
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1568 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Brioche sans gluten
3h 15min
Pain de mie sans gluten
14h
Glace anisée à la badiane
4h 20min
Tresse à l’ananas et au fromage
Brak ocen
Soda bread irlandais
45 dk
Flan miel-amande sans gluten et sans lactose
2h 15min
Pizza végétarienne à fermentation longue
20h
Glace au sarrasin
12 Std.
Ananas givré à la sauge
12 Std.
Crème au chocolat sans lactose
12 Std.
Blinis sans gluten
2sa
Malakoff à la crème anglaise
25min