Wersje kompatybilne
Crème glacée sans gluten et coulis de cerises
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème glacée
- 2 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème de soja
- 200 g de lait d'amande
- 1 c. à café d'extrait naturel d'amande amère
Le coulis de cerises
- 300 g de cerises, charnues et goûteuses, coupées en deux et dénoyautées
- 50 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1568 kJ / 374 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pâte à choux sans gluten
20min
Mix de farines sans gluten
5 min
Brioche sans gluten
3h 15min
Entremets chocolat noisette
2 Std. 30 Min
Sauce café-crème
35min
Pain de mie sans gluten
1 Std. 40 Min
Cake sans gluten aux fruits confits et raisins secs
2h 15min
Flan miel-amande sans gluten et sans lactose
2h 15min
Burger sans gluten
3u.
Madeleines sans gluten
1 Std.
Cookies sans gluten aux noisettes
35min
Pain sans gluten au riz grillé
3h 30min