Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de zeste d'orange non traitée, sans ziste (membrane blanche)
- 700 g d'oranges, pelées à vif (4 oranges env.)
- 850 g de chair de courge d'hiver, type musquée de Provence, coupée en cubes
- 850 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 972.9 kJ / 228.5 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de pastèque
30 min
Confiture d'ananas à la vanille
25min
Confiture ananas-mangue
1 Std. 15 Min
Confiture tomate-vanille
1h
Confiture de potiron à l'orange
6h 45min
Confiture de Noël à l'orange
1h
Confiture mangue-carotte
45 min
Confiture melon-anis
6 godz.
Confiture pomme, amande, fève tonka
45 min
Marmelade d'oranges
1h 30min
Confiture de pommes et de kiwis
1 Std. 50 Min
Confiture poire-anis
1h 30min