Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de raisins secs
- 100 g d'eau tiède
- 200 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre demi-sel, mou
- 1 jaune d'œuf battu, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1953.4 kJ / 463.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 68.9 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de tomate
30min
Pain Cocotte
3 Std.
Stollen
3h 45min
Gâteau de Noël aux fruits
2 Std. 20 Min
Pain aux fruits secs
3h 45min
Palets de dame
1 Std. 30 Min
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Speculoos maison
4h 30min
Gaufrettes à la vanille
1 godz. 5 min
Waterzooï
1 Std. 15 Min
Carbonade flamande
1h 45min
Tarte au libouli
2h 45min