![Triglie in salsa piccante Triglie in salsa piccante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f814007a-db32-4dec-a419-93c26d15ce54/Derivates/b2e9f224-6e8f-4d97-b5fb-bea6aab12dbd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 triglie rosse di scoglio, eviscerate e pulite
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso piccante a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 175 g di passata di pomodoro
- 75 g di brodo vegetale
- 5 g di sale
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 1 - 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2364 kJ / 565 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35 Min
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Sgombri all'agro
1 Std. 45 Min
Insalata di polpo mediterranea
4h
Pesce spada all'arancia
40 Min
Seppie in zimino
40 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Polpo al vino rosso
1 Std.
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Triglie con marinata di capperi e olive
1 Std.
Baccalà alla livornese
35 Min