Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 triglie rosse di scoglio, eviscerate e pulite
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 peperoncino rosso piccante a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 175 g di passata di pomodoro
- 75 g di brodo vegetale
- 5 g di sale
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 1 - 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2364 kJ / 565 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Tonno in agrodolce
1h
Carciofi ripieni
50 Min
Sarde a beccafico
35 Min
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
1h
Caponata di pesce spada e melanzane
1 Std. 30 Min
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Cocktail di melagrana e scampi marinati (per 2 persone)
40 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min
Calamari alla napoletana
40 Min