Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 100 g di pane bianco raffermo, la mollica
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di melanzana a pezzi (2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
- 400 g di carne trita
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di cipolle a listarelle
- 200 g di acqua
- 1 dado per brodo di carne
- 2 cucchiai di panna da cucina
- 1 pizzico di noce moscata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1915 kJ / 457.8 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Spezzatino di maiale, mele e cipolle
1sa 30 dk
Polpette di pollo al Varoma in salsa delicata
1sa 30 dk
Polpette in bianco con purè di castagne
1sa 20 dk
Polpettone con salsa ai funghi
1sa 30 dk
Polpettone classico
1sa 15 dk
Polpettoni di peperoni
1sa 20 dk
Zucchine ripiene di cotechino
1sa 30 dk
Polpettone classico (TM6)
1sa 15 dk
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45 dk
Polpettone con crema di peperoni
55min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1sa
Polpettone al Varoma con contorno
1 godz. 45 min