Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di acqua
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 200 g di ceci lessati
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 200 g di pomodorini ciliegia a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Spaghetti al polpo
1h 10min
Cozze al vino bianco
40 Min
Pepata di cozze
45 Min
Pepata di cozze
55 Min
Fideuá di polpo
1h 10min
Calamari in umido
55 Min
Cacciucco
1 godz. 20 min
Cozze alla Medoc
50 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Moscardini al limone
30 Min
Calamari alla napoletana
40 Min