Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di acqua
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 200 g di ceci lessati
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 200 g di pomodorini ciliegia a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35 min
Paella de marisco
1 godz. 20 min
Tegamino di vongole e zucchine
40min
Zuppa di pesce misto
40min
Polpo con patate alla salentina
1hod. 10min
Zuppa di cozze
1hod.
Zuppetta di crostacei
40min
Tagine di rana pescatrice
1hod. 5min
Zuppa di pesce tradizionale
1 godz. 30 min
Lumachine in rosso
1 Std. 40 Min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Moscardini al limone
30min