Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 200 g trigo sarraceno
- 10 g sementes de psyllium
- 50 g sementes de girassol
- 5 g sal grosso
- 5 ovos
-
150
g água
lub 150 g bebida vegetal - 1 c. chá de curcuma em pó (opcional)
- 200 g grão-de-bico cozido escorrido
- 10 g fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 920 kJ / 219.9 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 467.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de trigo sarraceno e centeio com sementes
2h
Pão rústico de azeitona
3h 15min
Pão de sementes e tâmaras
1h 50min
Pão dos 3 ás sem glúten
1 Std.
Pão de quinoa e batata-doce sem glúten
1h 25min
Pão de amêndoa e aveia sem glúten
1 godz. 35 min
Pão de farinha de castanha e noz sem glúten
1h 30min
Arroz integral com espinafres
1 Std. 10 Min
Pão sem glúten
3h 20min
Granola de trigo sarraceno e cacau
2 godz. 35 min
Pão de arroz sem glúten
1h 30min
Pão de linhaça e noz sem glúten
50 Min