Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 75 g queijo parmesão
- 300 g água
- ½ c. chá de sal
- 100 g espargos verdes cortados em pedaços
- 75 g crème fraîche
- 5 g mostarda
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- ½ limão, só a raspa
Massa
- 250 g água, mais q.b. p/ vapor
- 350 g farinha tipo 65
- 15 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 8 g sal
- Flor de sal q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20min
Fajitas de tofu e vegetais
25min
Bao de jaca
1 Std. 40 Min
Folhado de abóbora e queijo azul
1h 20min
Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas
55min
Batata-doce recheada com legumes e ovos escalfados
1h 45min
Empanadas vegetarianas
1 Std. 10 Min
Crepes com espinafres e ovo
1h 5min
Spanakopitas de carne e espinafres
1h 5min
Focaccia com mozarela, tomate e pesto
3h 20min
Hambúrgueres de noz e feijão
1h 45min
Molho pesto
5min