Wersje kompatybilne
Bruschetta de tahini e salsa com parmesão vegan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parmesão vegan
- 25 g amêndoa s/ pele
- 25 g caju
- ½ c. chá de levedura de cerveja
- ¼ c. chá de sal
- ¼ c. chá de alho em pó
Bruschettas
- 8 fatias de pão alentejano finas
- 100 g sementes de sésamo
- 1 dente de alho
- 20 g salsa, só as folhas
- ½ c. chá de sal
- 60 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 829 kJ / 198 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hambúrgueres de lentilhas em pão de beterraba com maionese vegan
4h 20min
Creme vegan de caju e limão
35min
Bebida de sésamo e húmus de amêndoa
8h 25 min
Mostarda de vinho tinto
12 godz.
Mousse de chocolate com aquafaba
4h
Baba ghanoush em pão pita com borrego
1h 50 min.
Hambúrgueres de grão-de-bico e quinoa
10min
Queijo de amêndoa
6 Std. 15 Min
Pesto de espinafres e amêndoa
5min
Salada de espelta com tofu birmanês
9 Std. 10 Min
Húmus
10min
Manteiga de amêndoa
5min