Urządzenia i Akcesoria
Ganache czekoladowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
50 sztuk
Składniki
-
420 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
60 g miodu
-
500 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
90 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
5.4 mg
Białko
1 g
Kalorie
440.7 kJ /
105.3 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3h 15min
Pistacjowe chantilly
4h 40min
Biszkopt
1h 50min
Ciasto kruche słodkie
2h
Masa maślana
5min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8h 15min
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25min
Glasaż kakaowy
35min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3h 50min
Ganasz czekoladowy
20min