
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 420 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 60 g miodu
- 500 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 440.7 kJ / 105.3 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 5.4 mg
Alternatywne przepisy
Masa maślana
5 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 godz. 15 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 godz. 40 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min