Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 420 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 60 g miodu
- 500 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 440.7 kJ / 105.3 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 5.4 mg
Alternatywne przepisy
Czekoladki truskawkowe z różowej czekolady
1h 40min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3h 15min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8u.
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7hod. 55min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6h 50min
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 Min
Tort walentynkowy
7h 20min
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6h 10min
Ganache pistacjowy
5h 30min
Masa maślana
5 Min
Krem pistacjowy do tortów
6u. 15min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min