![Ganache czekoladowy Ganache czekoladowy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E0957CE7-948D-4915-B088-3B747C973EFA/Derivates/c6572219-63b8-4b3b-bf05-dd0a351f4201.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 420 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 60 g miodu
- 500 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 440.7 kJ / 105.3 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 5.4 mg
Alternatywne przepisy
Glasaż kakaowy
35min
Ganache pistacjowy
5h 30min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3h 15 min
Ganasz czekoladowy
20 Min
Kawowy sos karmelowy
45 Min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3hod. 50min
Tort tropikalny z bezikami
5 Std.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48j
Tort z bitą śmietaną, truskawkami i malinami
2h 40 min
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 Min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min