Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 420 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 60 g miodu
- 500 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 90 g masła, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 440.7 kJ / 105.3 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 5.4 mg
Alternatywne przepisy
Polewa czekoladowa
10min
Spread czekoladowo-orzechowy
12 Std. 10 Min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 godz. 50 min
Ganasz czekoladowy
20min
Ganache z mlecznej czekolady z korzenną przyprawą
3 Std. 15 Min
Ganache pistacjowy
5 Std. 30 Min
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48h
Masa maślana
5min
Tort Marysieńka
9 Std. 30 Min
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48h
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20min
Biszkopt
1 Std. 50 Min