
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
- 30 g d'échalotes coupées en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio
- 820 g d'eau
- 1 - 1 ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de raisins noirs coupés en deux
- 150 g de champignons frais variés coupés en morceaux
- 30 g de beurre
- poivre moulu pour l'assaisonnement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 485.8 kcal / 2045.5 kJ
- Białko
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Węglowodany
- 70 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 691 mg