Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 30 g d'échalotes, coupées en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio
- 820 g d'eau
- 1 - 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de raisins noirs, coupés en deux
- 150 g de champignons frais variés, coupés en morceaux
- 30 g de beurre
- poivre moulu, pour l'assaisonnement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2045.5 kJ / 485.8 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 691 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30 Min
Ragoût veggie de haricots rouges
1h 25min
Gnocchi aux légumes et au pesto
50 dk
Risotto
55 dk
Dhal de lentilles corail, chou-fleur et patate douce
50 dk
Mousses au chocolat
3h 20min
Risotto aux asperges et petits pois
40 dk
Yaourt glacé à l'abricot
10 Min
Gratin de butternut et polenta au comté
1 Std. 10 Min
Risotto au vin rouge
45 dk
Risotto de quinoa à l'aubergine
3h
Curry au tofu fumé
40 dk