Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil frais
- 30 g d'échalotes
-
300
g de cèpes frais, coupés en morceaux
lub 40 g de champignons déshydratés, préalablement réhydratés et essorés - 30 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio (14 min de cuisson)
- 60 g de vin blanc sec
- 800 g d'eau
-
1
c. à café de sel
lub 1 c. à café bombée de fond de viande maison - 30 g de beurre, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1861 kJ / 444 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux coquillages et à la truffe
45min
Risotto
55 Min
Risotto aux fruits de mer au Gochujang
1 Std.
Risotto
30min
Risotto aux cèpes
30min
Sauce à l'oseille
35 Min
Riz pilaf aux courgettes, chèvre frais et menthe
25 min
Risotto aux asperges et petits pois
40min
Polenta crémeuse aux épinards
35 Min
Cake au tofu, tomates séchées et pesto rosso
1 Std. 10 Min
Risotto aux asperges et au safran
35 Min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1 Std.