Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Sellerie, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Butter
- 300 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt (siehe Tipp), grob zerzupft
- ½ TL Zitronenschale, abgerieben
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 - 3 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 2 - 3 Prisen Muskat
- 80 g Feta, light, in Würfeln (1 cm)
- 2 Eier
- 300 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1058 kJ / 253 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgur mit gebratenem Blumenkohl und Rosinen
35 min
Kartoffel-Spinat-Proteinshake
30min
Omelette-Wraps mit Lachs-Erbsen-Creme
40 min
Erbsen-Frittata
35 min
Spargel-Weißwurst-Salat
25min
Gefüllte Paprika mit Spinat und Ei
40 min
Low Carb Zucchini-Pizza
1h 10 min
Möhrennudeln mit Erbsensauce
40 min
Schinken-Porree-Salat mit Ei
25min
Pilz-Gemüse-Topf
35 min
Risotto mit Sauerkraut
30min
Gnocchi-Fenchel-Gemüse mit Gorgonzolasauce
30min