Risotto mit Sauerkraut

Risotto mit Sauerkraut

4.3 714 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Blumenkohl in Stücken
    250 g
  • Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
    1
  • Olivenöl
    5 g
  • Sauerkraut abgetropft und grob zerzupft
    150 g
  • Katenschinkenwürfel
    50 g
  • Risottoreis
    100 g
  • Wasser
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ geh. TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Saure Sahne
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 409 kcal / 1711 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 6.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...