Ingwer-Tomaten-Eintopf mit Garnelen

Ingwer-Tomaten-Eintopf mit Garnelen

4.1 205 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Orange unbehandelt, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
    ¼
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    30 g
  • Vollrohrzucker
    1 TL
  • gelbe Paprika in Würfeln (2 cm)
    100 g
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Basilikum, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Garnelen, roh, mittelgroß, geschält
    170 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 1400 kJ / 335 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 7.9 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...