Quiche di Halloween
TM5 TM31 TM6

Quiche di Halloween

4.0 (78 ocen)

Składniki

Pasta brisée

  • 300 g di farina tipo 00
  • 150 g di burro a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di acqua

Ripieno

  • 500 g di polpa di zucca a tocchetti
  • 500 g di patate, pelate e a fette (1 cm)
  • 200 g di latte intero
  • 30 g di burro
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Terminare la preparazione

  • 150 g di Taleggio a fette
  • 150 g di speck a fette

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1341.8 kJ / 321 kcal
Białko
11.3 g
Węglowodany
27.6 g
Tłuszcz
19.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Błonnik
2.1 g
Sód
516.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy