Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
Ripieno
- 500 g di polpa di zucca a tocchetti
- 500 g di patate, pelate e a fette (1 cm)
- 200 g di latte intero
- 30 g di burro
- 5 g di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- 150 g di Taleggio a fette
- 150 g di speck a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1341.8 kJ / 321 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 516.7 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2 godz. 30 min
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1 Std.
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1 Std. 30 Min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 Std.
Torta pan di zenzero e cioccolato
1h 40 min
Crostata salata di spinaci
1 Std.
Crakerstrelli
2 Std.
Lasagne di zucca
1 Std.
Focaccia di zucca
1 Std. 35 Min
Crostata di verdure provenzale
1 Std. 20 Min
Sformatini di piselli e carote con cuore filante
1 Std. 10 Min
Lasagne di tacchino con crema di zucca
1h 40 min