![Catalana di pesce e verdure Catalana di pesce e verdure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/264512.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua
- 20 g di sale + q.b.
- 800 g di polpo fresco, pulito e a pezzi
- 150 g di patate, pelate e a fettine (0.5 mm)
- 150 g di piselli surgelati
- 150 g di carote, pelate e a listarelle
- 150 g di zucchine a listarelle
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di vongole fresche, pulite
- 6 scampi
- 8 gamberoni giganti freschi
- 200 g di code di gambero
- 50 g di olio extravergine di oliva
- ½ limone, il succo spremuto fresco e filtrato
Terminare la preparazione
- ½ ananas fresco, pulito e a fette
- 1 grappolo d'uva bianca
- 100 g di peperone rosso, pulito e a listarelle
- 100 g di peperone giallo, pulito e a listarelle
- 10 pomodorini ciliegia
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate, asciugate e spezzettate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Filetti di sogliola e gamberi
50 Min
Turbante di branzino in scorza d'arancia e pepe rosa con gamberi di Santa Margherita
1 Std.
Tartare di baccalà e salmone con salsa di soia ai tre pepi
30min
Marinatura al pompelmo rosa e paprika
20 dk
Cannocchie al Varoma
55 dk
Insalata di mare in vasetto
50 Min
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30min
Insalata di scampi esotica in vasetto
30min
Polpo in bottiglia
9h 10min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35 Min
Branzino al sale aromatico
55 dk