![Vol-au-vent integrali con mousse di tonno e ricotta Vol-au-vent integrali con mousse di tonno e ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/250332.jpg)
Wersje kompatybilne
Vol-au-vent integrali con mousse di tonno e ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vol au vent integrali
- 200 g di burro freddo a pezzi
- 200 g di farina integrale
- 50 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 tuorlo
Mousse al tonno e ricotta
- 250 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
- 4 filetti di acciughe sott'olio, ben sgocciolati
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 462 kJ / 110 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini integrali con lardo, mele e pancetta
50 Min
Torta salata con capesante e borettane
1 godz. 40 min
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45 min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 Min
Mousse di prosciutto iberico
10 Min
Soufflé al Castelmagno
55 min
Sformatini ai porri
55 min
Flan al salmone affumicato
45 min
Crostini con cipolla caramellata, filetto di maiale e Camembert
1h
Bicchierini capresi
30min
Mousse di salmone su tartine di segale
15min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 Std. 20 Min