Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baccalà alla veneziana
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di acqua
- 300 g di baccalà, ammollato e dissalato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Risotto
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2481 kJ / 593 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di baccalà
1 godz.
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 min
Risotto radicchio e uva
40min
Curry di verdure all'indiana (Bimby Friend)
50 min
Crema al mandarino
20min
Spiralized Tortilla
35 min
Ciceri e tria
1h 30min
Stufato di agnello, melanzane e cumino
1sa 10 dk
Baccalà alla Veracruz
1 godz.
Seitan speziato con verdure insaporite
20min
Zabaione con crumble di frutta secca
1 godz.
Filetto di manzo farcito con funghi porcini alla parmigiana e salsa al vino rosso
1h 20min