![Caldo freddo di risotto al baccalà Caldo freddo di risotto al baccalà](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9AD1DC4-7BBB-456E-AC61-F501BEA5E26A/Derivates/92465707-188B-4293-B59D-0955F5C35BDF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baccalà alla veneziana
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di acqua
- 300 g di baccalà, ammollato e dissalato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Risotto
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2481 kJ / 593 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colomba pasquale alle mandorle
1 godz.
Baccalà alla Veracruz
1 godz.
Cjalsons
1 godz. 30 min
Vellutata di verdura e frutti di mare
45 min
Corona di riso e castagne alla fonduta
50 min
Anatra all'arancia
1h 35min
Petto d'anatra all'uva
1 Std. 10 Min
Seppie in zimino
40 min
Arroz de marisco
1 Std. 10 Min
Bavette con scampi all'arancia
15 min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35 min
Risotto gamberi e carciofi
30 min