Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00 + q.b.
- 65 g di burro + q.b.
- 1 uovo
- 3 g di sale
Ripieno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 120 g di pancetta a cubetti
- 50 g di cipolle a pezzi
- 150 g di carote, pelate e a listarelle (1x4 cm)
- 150 g di zucchine a listarelle (1x4 cm)
- 100 g di melanzane a listarelle (1x4 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 60.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata tricolore
1h 20min
Brisèe ratatouille
1 Std. 30 Min
Focaccine con cipolle caramellate
3 Std. 40 Min
Focaccia con fiori di zucca e burrata
3 Std. 40 Min
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1 Std. 30 Min
Crostata di verdure provenzale
1h 20min
Tarte tatin ai pomodori
50 Min
Cestini di verdure croccanti
55p
Torta salata con melanzane e pomodoro
1óra
Nidi di zucchine e speck
50 Min
Girelle di pizza al prosciutto
2 Std. 30 Min
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min