Wersje kompatybilne
Involtini di pasta fillo con melanzane, ricotta e olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di melanzane a dadini (1 cm circa)
- 150 g di ricotta fresca, sgocciolata
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 50 g di olive nere denocciolate
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 125 g di pasta fillo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1874 kJ / 448 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di cavolfiore e formaggio
35min
Tarte tatin di cipolle di Tropea
1h 30min
Polpette di kale
40min
Bignè con crema di verdure e coulis di peperoni
2h
Fatayer agli spinaci
2h 20min
Samosas di melanzane e lenticchie con salsa allo yogurt e menta
1h
Baci di dama salati al formaggio
1h
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40 min
Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort
40min
Cestini di patate con panna acida e salmone affumicato
2h 40min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1 Std. 25 Min
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50min