Urządzenia i Akcesoria
Spelt bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 26 godz.
915 g
Składniki
Rye starter
-
filtered water100 g
-
rye flour100 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)100 g
Spelt dough
-
spelt grains (see Tips)500 g
-
extra virgin olive oil to grease
-
filtered water300 g
-
salt10 g
-
butter to grease
-
ice cubes (approx. 10)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 915 g
Sód
3970.3 mg
Białko
88 g
Kalorie
9144.1 kJ /
2185.5 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
66.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
455.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rustic bread
2 godz.
Rye bread rolls
12 godz.
Sourdough Rye
51 godz. 10 min
Scandinavian Rye Bread
27 godz.
Spelt bread rolls
1 godz. 45 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Mother sourdough starter
108 godz. 20 min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Sauerkraut
168 godz. 35 min
Sourdough-style Loaf
122 godz. 45 min