Spelt bread
TM6 TM5 TM31

Spelt bread

4.6 (9 ocen)

Składniki

Rye starter

  • 100 g filtered water
  • 100 g rye flour
  • 100 g Mother sourdough starter (see Tips)

Spelt dough

  • 500 g spelt grains (see Tips)
  • extra virgin olive oil, to grease
  • 300 g filtered water
  • 10 g salt
  • butter, to grease
  • ice cubes (approx. 10)

Wartości odżywcze
na 915 g
Kalorie
9144.1 kJ / 2185.5 kcal
Białko
88 g
Węglowodany
455.9 g
Tłuszcz
14.7 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
66.6 g
Sód
3970.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy