![Spelt bread Spelt bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D9733061-B21C-422B-B983-8395F86CB575/Derivates/e8c0ae91-42fd-4f11-bf58-1d089284f720.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Spelt dough
- 500 g spelt grains (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
- 300 g filtered water
- 10 g salt
- butter, to grease
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 9263.4 kJ / 2205.6 kcal
- Białko
- 77 g
- Węglowodany
- 377.3 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 69.6 g
- Sód
- 3806.4 mg
Alternatywne przepisy
Rye bread rolls
12h
Wholemeal spelt pastry
35 min
Black tahini and beetroot hommus
1 godz. 10 min
Rye loaf
40 min
Rye seed loaf
28 Std. 10 Min
Persimmon Pudding
2h 10min
Poppy seed and apple cake
2h 10min
Raw carrot cake
5h 30min
Hojicha Canelé
1h 20min
Rustic homemade tofu
24h 30min
Caraway rye bread
18h 20min
Seeded bread loaf
3h 20 min