Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rye starter
- 100 g filtered water
- 100 g rye flour
- 100 g Mother sourdough starter (see Tips)
Spelt dough
- 500 g spelt grains (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
- 300 g filtered water
- 10 g salt
- butter, to grease
- ice cubes (approx. 10)
- Wartości odżywcze
- na 915 g
- Kalorie
- 9144.1 kJ / 2185.5 kcal
- Białko
- 88 g
- Węglowodany
- 455.9 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 66.6 g
- Sód
- 3970.3 mg
Alternatywne przepisy
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Rye bread rolls
12h
Sage and buckwheat stuffing balls
1h 10 min
Rustic homemade tofu
24h 30min
Vegan carrot cake with orange frosting
2u. 5min
Rye sourdough loaf
18h 20min
Gluten free Mediterranean bread
1sa 35 dk
Spelt bread rolls
1h 45 min
Rye sourdough starter powder
24j 10 menit
Seeded bread loaf
3h 20 min
Mother sourdough starter
108h 20 min
Everyday sourdough loaf
4 Std. 20 Min