Urządzenia i Akcesoria
Spelt bread
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 26 godz.
915 g
Składniki
Rye starter
-
filtered water100 g
-
rye flour100 g
-
Mother sourdough starter (see Tips)100 g
Spelt dough
-
spelt grains (see Tips)500 g
-
extra virgin olive oil to grease
-
filtered water300 g
-
salt10 g
-
butter to grease
-
ice cubes (approx. 10)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 915 g
Sód
3970.3 mg
Białko
88 g
Kalorie
9144.1 kJ /
2185.5 kcal
Tłuszcz
14.7 g
Błonnik
66.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
455.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and lemon cake
3h 45min
Five seed bread
1h 50min
Kvass fermented beetroot salad
168h 15min
Tofu chocolate ice cream
6h 10min
Sauerkraut
168h 35min
Almond quinoa pastry
50min
Sun-dried tomato and pepita bread
2h
Piernik (Polish honey cake)
2h 50min
Fruit and nut loaf
27h 50min
Beetroot ketchup
1h 15min
Buckwheat and almond slider buns
1h 15min
Crusty Spelt Bread
2h 20min