![Ricotta and spinach crespelle "cake" Ricotta and spinach crespelle "cake"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2607A740-7AAA-4490-BDDC-3EE2711F5921/Derivates/440940F0-8829-4A42-8D21-BA0CE6773CBE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh chives, cut into quarters, plus extra chopped for garnishing
- 120 g plain flour
- 2 tbsp polenta (fine)
- 2 eggs
- 350 g milk
- 20 g olive oil
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 20 g salted butter, cut into pieces, plus extra for frying
- 300 g fresh baby spinach leaves
- 350 g ricotta
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g thickened cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2534.4 kJ / 603.4 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 912.1 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta and pistachio cheesecake
10 Min
Fresh tomato tart
40 Min
Leek and cheddar pudding
1 Std. 20 Min
Courgette strudel
1 Std. 20 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 Min
Carrot, feta and mint salad
40 Min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1 Std. 5 Min
Hash browns with chive cottage cheese
1 Std. 15 Min
Mushroom croustade
1 godz. 35 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min