Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 5 sprigs fresh chives, cut into quarters, plus extra chopped for garnishing
- 120 g plain flour
- 2 tbsp polenta (fine)
- 2 eggs
- 350 g milk
- 20 g olive oil
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 20 g salted butter, cut into pieces, plus extra for frying
- 300 g fresh baby spinach leaves
- 350 g ricotta
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 50 g thickened cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2534.4 kJ / 603.4 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 912.1 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant involtini with risotto
1 godz. 55 min
Semolina dumplings with mushroom sauce
40 Min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30 Min
Fresh tomato tart
40 Min
Spinach and artichoke penne
1h 5min
Zucchini, corn and ricotta pancakes
1h 5min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Buttermilk corn cakes
25 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1hod. 25min
Mushroom croustade
1hod. 35min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Spinach dumplings with tomato ragout
1 Std.