Wersje kompatybilne
Langostinos picantes en salsa de leche de coco y tomate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de leche de coco
- 50 g de tomate concentrado
- 2 - 3 cucharaditas de salsa harissa
- 1000 g de langostinos crudos sin pelar
- 30 g de vino de Jerez seco
- 1 - 2 pellizcos de sal (opcjonalnie)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1986 kJ / 475 kcal
- Białko
- 58.5 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1178.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de pescado y langostinos
25min
Curry vietnamita de pescado
45min
Langostinos tikka masala (HESTAN CUE)
25min
Pollo tikka masala
30min
Pad thai de pollo - Tailandia
20min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1 Std. 20 Min
Curry frito de brócoli con espuma de ajo negro
1sa 10 dk
Curry de almejas y langostinos para dos
55min
Alitas de pollo picantes con salsa Alfredo
1h
Garbanzos thai con gambas, leche de coco y lemon grass
25min
Curry cremoso de pollo (Butter chicken - India)
1h
Pollo de coronación
1 Std. 35 Min