Wersje kompatybilne
Langostinos picantes en salsa de leche de coco y tomate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de leche de coco
- 50 g de tomate concentrado
- 2 - 3 cucharaditas de salsa harissa
- 1000 g de langostinos crudos sin pelar
- 30 g de vino de Jerez seco
- 1 - 2 pellizcos de sal (opcjonalnie)
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1986 kJ / 475 kcal
- Białko
- 58.5 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 1178.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo korma (India)
50 min
Pollo al curry de coco con arroz
45 min
Pollo en salsa de yogur - India
35 min
Solomillo de ternera al estilo tailandés - Tailandia
25 min
Salmón tikka con arroz basmati - India
25 min
Cordero garam masala con arroz basmati
50 min
Langostinos tikka masala (HESTAN CUE)
25 min
Pollo tikka masala
30 min
Vindaloo de cordero - India
1h 40min
Pollo caramelizado con sésamo - Malasia
1h 25min
Mejillones en curry blanco - Sri Lanka
30 min
Curry de gambas
30 min