Wersje kompatybilne
Bacalao con costra de beicon y champiñón con patatas al vapor
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de perejil fresco (solo las hojas y parte del tallo)
- 20 g de aceite de oliva
- 150 g de dados de beicon
- 150 g de champiñones marrones
- 600 g de agua
- 700 g de patatas de guarnición en gajos
- 4 lomos de bacalao fresco (de aprox. 150-200 g c/u)
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1678 kJ / 401 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 674 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 Min
Lubina con salsa de trufa
40min
San jacobo de merluza al vino blanco con berberechos para dos
25min
Merluza con costra de patata y crema de puerros ahumada
45 Min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30 Min
Pilpil de garbanzos, acelgas y bacalao
1h
Bacalao fresco con espárragos y huevos poché
35min
Bacalao con mayonesa de ajo al caramelo
50 min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50 min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40min
Filetes de ternera al vino
25min