Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de azúcar moreno
- 35 g de aceite de oliva
- 500 g de cebolla en gajos
- 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 150 g de panceta de cerdo sin corteza (fresca o ahumada)
- 400 g de garbanzos cocidos lavados y escurridos
- 150 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharada de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 481.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos a la catalana
35 min
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45 min
Alubias con tomate y cúrcuma
30 min
Garbanzos con chistorra
40 min
Patatas guisadas con champiñones
45 min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 min
Lentejas con setas y morcilla
3h
Garbanzos con arroz
35 min
Pilpil de garbanzos, acelgas y bacalao
1h
Lentejas con boletus y morcilla a la plancha
2h 50min
Judías blancas a la toscana
35 min