Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de azúcar moreno
- 35 g de aceite de oliva
- 500 g de cebolla en gajos
- 3 dientes de ajo
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra recién molida
- 150 g de panceta de cerdo sin corteza (fresca o ahumada)
- 400 g de garbanzos cocidos lavados y escurridos
- 150 g de tomate triturado en conserva
- 1 cucharada de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 481.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con chistorra
40 dk
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 Min
Garbanzos a la catalana
35 dk
Judías blancas con espinacas al azafrán
25 min
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45 dk
Alubias con tomate y cúrcuma
30 Min
Arroz caldoso con verduras y espinacas
45 dk
Lentejas con kale
30 Min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 Min
Cocido montañés
14h 20 min
Lentejas con boletus y morcilla a la plancha
2h 50min
Crema de guisantes con navajas al vapor
50 dk